Wat zeg je?

In 2023 speelde DOB de afstudeervoorstelling van regisseuse in wording Freija Poll. 

In 'Wat Zeg Je?' Is er in een stil dorpje tussen de velden en de fabrieken vaak niets te beleven. Ook niet in de Stille straat waar de 7 bewoners van het dorp wonen. De rust is er prima, tot er opeens een stil meisje de straat komt binnenvallen, pats, uit een auto gegooid. Wat doet die meid hier? Complottheorist Kurt en Buurttokkies Nel en Herman weten zeker dat dit een spion van de Russen moet zijn. Zakenvrouw Melissa vermoed dat het uit China moet komen, omdat ze daar zaken mee doet en moet haar werk noodgedwongen neerleggen. Marie is een pientere meid en probeert naar oplossingen te zoeken en uiteindelijk moeten we al onze ogen richten op Klaas de Kluizenaar. Nooit zag iemand hem, maar ineens zorgt hij wel voor dat stille meisje. FREAK! Dat is hij! Rikkie het buurmeisje weet het hele tafereel vast te leggen voor haar vlog, maar waarom zij er was? 

 

Meerdere primeurs voor DOB deze avonden waren dat het optreden dit jaar plaatsvond op het Engelse Plein van Kade10 en dat er voor het eerst in werd gezongen én gedanst. Het publiek reageerde hier erg goed op, dus dat werd iets wat we zouden gaan meenemen naar volgende jaren.

 

Het meisje was er om aandacht te vragen voor de stilte. 

"Mag ik niet gewoon even stil zijn? kan dat niet meer tegenwoordig?       is dan direct iedereen in rep en roer?"

De dorpsbewoners schrikken van deze uitroep door het meisje. Natuurlijk mag het wel eens stil zijn. Verbaast kijken ze naar de door hun net op de grond gegooide bitterballen en andere minisnacks. En ze beseffen zich dat dat óók kan. 

De cast bestond uit: Ellis van de Bunt, Willeke Rakhorst, Yannick Probst, Leonie Oostindie, Cor Oostindie, Talitha van Meerveld, San-Loiza Ploegman, Erik Vedder en Jantine Rakhorst

 

Ellis van de Bunt in een groen shirt als het stille meisje op het podium. Foto door Aalt Guliker.

Het Stille meisje, gespeeld door Ellis van de Bunt

Bewoners Kurt, Nel, Marie, Melissa en Rikkie 

Fotoimpressie