Erik Vedder

Mijn naam is Erik Vedder (22) en dol op acteren. Sinds mijn negende stond ik op de planken bij RTL Telekids Musicalschool. Het is er met er met de paplepel ingegoten. Naast de musicals aldaar, stond ik bijvoorbeeld ook op de planken in musicals van de kerk, maar ook zeker in het theater van Harderwijk. Ik deed namelijk Theaterhavo op het CCNV in Harderwijk. Dit hield in dat je dagelijks te maken kreeg met Acteer-, zang-, dans- en muzieklessen. Ook kwam hier een eindvoorstelling per jaar aan te pas, zo heb ik bijvoorbeeld mogen stralen in Mamma Mia! (Net als mijn DOB collega Leonie, overigens). als Sam, één van de potentiële vaders... En hier heb ik ook mijn eerste ervaring mogen opdoen voor het zelf schrijven van een script én het regisseren van je geschreven deel. Dit kwam later nog heel erg goed van pas bij DOB, blijkt achteraf. 

 

Stap naar lokaal theater

Na alle grote podia die ik onder mijn voeten heb gehad leek het mij leuk om de stap te maken naar een lokalere theatergroep. Via mijn buurman ben ik uiteindelijk bij toentertijd toneelvereniging DOB terecht gekomen. Eerst als souffleur, daarna als speler vervolgens voorzitter en in 2023 schrijver van het komende stuk (Zwijgrecht). Hier heb ik ook mijn vader kunnen overtuigen om de gok eens te wagen het toneel op te gaan, ook dit beviel hem zeer goed en hij heeft daarom ook een aantal jaren meegedraaid met DOB. Ook nu is hij achter de schermen nog actief als onze penningmeester. 

 

Nieuw leven in blazen

DOB bestond 90 jaar en viel door de corona stil. Ik vond het erg jammer omdat je een geschiedenis van 90 jaar niet moet opgeven maar juist moet doorgeven. Daarom besloot ik met een klein groepje van de oude garde de club nieuw leven in te blazen, een nieuwe richting in te slaan en iets anders te doen dan wat Nijkerk van DOB gewend was.

Met deze stap proberen we nieuw publiek te vinden, nieuwe leden te werven en onszelf professioneel te presenteren. Toneelvereniging is daardoor verleden tijd geworden. Dans, zang en toneelspel behoren nu op het zelfde niveau en daardoor heb ik als voorzitter de groep omgedoopt naar Theatergroep DOB

 

Schrijver

In het seizoen van 2023-2024 spelen we het stuk Zwijgrecht. Dit stuk heb ik samen met San-loiza geschreven. Het was heel spannend, keurt het bestuur het goed? Wat vindt de regisseur? Kunnen we hiermee op de planken komen? Wat vinden de spelers hier van? Gelukkig was iedereen enthousiast, zien ze in dat we onszelf óók dit jaar gaan overtreffen en gaan ze met frisse moed richting de maand mei, wanneer we het aan ons publiek mogen gaan presenteren!