Wat doen wij?

Rond september beginnen de theaterkriebels alweer flink op te komen en dat is voor onze theatergroep dan ook hét moment om weer te beginnen met spelen! We oefenen elke maandagavond tussen 19:30 en 22:00 in de Kruiskerk van Nijkerk.

Kennismakingsavonden 

De eerste twee avonden van het seizoen zijn kennismakingsavonden. Hier is ook ruimte voor nieuwe mensen om een avond vrijblijvend te komen kijken. We doen dan wat acteeroefeningen, zingen eventueel een liedje en je leert elkaar goed kennen. Na deze twee avonden is er de voorbereidingsavond voor de auditie, omdat we op die manier onafhankelijk kunnen kijken bij welk persoon een bepaalde rol past. Dat klinkt een stuk spannender dan het is, want de auditieavond is óók heel gezellig omdat je lekker met elkaar kan acteren. De auditie vindt dan één of twee weken later plaats. 

Oefenavonden

Op de rest van de avonden zijn we druk bezig met de voorbereidingen van het stuk dat wordt geschreven door DOB-leden zelf! Er worden scènes doorgenomen, liedjes worden gezongen en de choreografieën worden gezet. Het vergt best wat energie, maar je krijgt er ook veel energie van. In de oefenavonden zit gelukkig ook altijd een pauze om even bij te komen van wat je in het uur daarvoor hebt gedaan. Hierbij is het altijd één van de leden die trakteert volgens het traktatierooster. Hier komen allerlei baksels en borrelplanken voorbij, niks is te gek. 

Naborrelen 

DOB is naast een actieve theatersportvereniging ook een hechte vriendengroep. De meeste mensen die er voor het eerst bij zijn gaven al aan dat je terecht komt in een warm bad. Hierom zijn we na die uurtjes op maandagavond nog lang niet uitgepraat en gaan we vaak met (een deel van) de groep nog bij iemand thuis naborrelen. Ook komen we vaak door de weeks bij elkaar over de vloer, om bij te kletsen, af en toe elkaars teksten te oefenen of in de kledingkasten te snuffelen om kleding te zoeken die bij je rol past. 

uitvoering

Wanneer de maand mei aanbreekt zitten wij in volledige spanning, want dat is de maand van ons optreden! De afgelopen jaren was dit optreden op het Engelse Plein van Brasserie Kade 10. Dit is altijd een heel intensieve week waarin we elkaar elke dag meerdere uren zien en het stuk een aantal keer doorspelen met licht en geluid nog voor we het publiek binnen laten komen! 

Afsluiting

De afsluiting is altijd met een geweldig eindfeest! Hier komen we allemaal weer bij elkaar om na te kletsen, te feesten en alles wat erbij komt kijken. Dit duurt vaak tot in de vroege uurtjes. Ook hebben we vaak een afsluitingsvergadering. Hierin kan eventueel het stuk van volgend jaar bekend worden gemaakt en wordt er een nieuw bestuur gekozen. 

Erik Vedder en Willeke Rakhorst tijdens de voorstelling Wat Zeg Je? Van Freija Poll in Kade 10 Nijkerk
Groepsfoto van theatergroep DOB. Etentje in Kade 10 voor de voorstelling op 24 en 25 mei.
Theatergroep DOB is een hechte vriendengroep waar mensen graag bij elkaar over de vloer komen om lekker te eten en bij te kletsen. Op de foto San-Loiza Ploegman, Ellis van de Bunt, Jantine Rakhorst, Geertje Wibbelink, Christa Verheul en de foto is gemaakt
Groepsfoto van de leden van Nijkerkse theatergroep DOB
Theatergroep DOB repeteert voor het stuk Zwijgrecht in de Kruiskerk in Nijkerk. Op de foto zien we Heidi Schippers, Michael Jansen en Yannick Probst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb