San-loiza ploegman

Mijn naam is San-loiza Ploegman (22) Schrijfsters van het aankomende stuk (Zwijgrecht) met mijn schrijfpartner Erik Vedder. Theater is voor mij een vorm van artistieke uiting en dus een belangrijk onderwerp in mijn leven.

Kotsen van de stress

Sinds kinds af aan ben ik al geobsedeerd met podia. Al jaren schrijf ik muziek maar had teveel angst om hier iets mee te doen. Dit moest veranderen en besloot daarom tijdens het herstartjaar van DOB ook te starten met theater. Na mijn ervaringen waar ik in de spotlight gestaan had wist ik maar al te goed dat het mij nekte, ik was normaliter zo zenuwachtig dat ik de gehele boel onderkotste.

De eerste repetitie maanden gingen in mijn ogen moeizaam, tijdens gekke oefeningen, personages vergroten of verkleinen, zingen en dansen stond het kotsen en huilen mij nader dan het lachen. Hoeverre de tijd verstreek hoe beter ik met deze angst leerde om te gaan. Tijdens de voorstelling bereikte ik weer het dieptepunt maar besefte mij ook hoe leuk het is met elkaar op zo'n podium te staan. Ik denk niet dat ik ooit van deze angst afraak maar er is wel een belangrijke verandering in mij ontwikkeld, namelijk: Sta je angst toe, omarm je misselijkheid en zenuwen laat het er zijn. Alleen zo kom je er een beetje van af. Het leven is veelte leuk om je angsten je in de weg te laten staan!

Een zelfgeschreven theaterstuk

Na de voorstellingen in in 2023 was het voor mij nog niet klaar, voor mij startte hier een hele gave reis. Ik raakte geïnspireerd om stuk voor volgend jaar op de planken te toveren. Ik had een plan en overtuigde Erik om samen te gaan schrijven. Er zijn zoveel momenten geweest waarop onze fantasie op hol sloeg, het veelte laat werd en onze mond moesten houden tegenover medespelers en inmiddels vrienden om het als verassing te houden maar was het helemaal waard. Er verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht tijdens het repeteren van trotsheid wat haast niet te beschrijven is. Ik kan niet wachtten tot het grote publiek kennis maakt met: 'Zwijgrecht'

Mijn doel voor DOB

Binnen de vereniging maak ik nu deel uit van het bestuur samen met Leonie Oostindie & Erik Vedder, ook ben ik in combinatie met Talitha van Meerveld het social media team. Het beheren van online platformen en de website kost veel tijd die ik voor mij persoonlijk graag besteed om DOB meer op te kaart te krijgen in Nijkerk en omstreken. Er zijn zo waanzinnig veel goede & grappige spelers lid van de theatergroep die ik iedereen gun te zien. 

 

 

Klik hieronder om over mijn medespelers te lezen:

MEET THE CAST