Over Theatergroep DOB

Theatergroep DOB, voorheen Christelijke Toneelvereniging DOB, staat al bijna een eeuw lang bekend als dé Theatergroep van Nijkerk. Vroeger werden door deze vereniging vaak kluchten opgevoerd, maar sinds het seizoen van 2022-2023 maakt ze theatervoorstellingen waarin de verschillende theaterdisciplines als spel, dans en zang naar voren komen. 

Publiek

In de voorstellingen die wij spelen proberen we het publiek te raken, tranen van het lachen maar ook tranen van emotie komen aan bod bij onze theaterstukken. Ook is er bij al onze uitvoeringen een verloting waar veel mooie prijzen te winnen zijn, deze prijzen worden gesponsord door ondernemers uit heel Nijkerk maar ook daarbuiten. 

Uitvinden en uitvoeren

Steeds weer proberen we nieuwe dingen uit, werkt dit het ene jaar wat minder, doen we het volgend jaar weer iets anders. Op die manier blijft de theatergroep zich ontwikkelen. Dat het ontwikkelen werkt heeft zich bewezen, want in het afgelopen jaar is ons ledental verdubbeld! Meer specifieke informatie over onze leden, wat ze doen buiten DOB en wie ze zijn vind je op onze 'Meet the Cast' pagina. 

Eigen producties 

Theatergroep DOB produceert en maakt eigen voorstellingen. De scripts worden al vroeg in het jaar geschreven terwijl we nog druk bezig zijn met de eindvoorstelling van het jaar ervoor. DOB'ers zitten dus niet bepaald stil. Iedereen binnen de theatergroep mag een stuk schrijven als ze daar zin in hebben, waardoor het stuk elk jaar weer in een andere stijl kan zijn omdat er nieuwe schrijvers aan bod zijn gekomen. Uiteindelijk kiest het bestuur welk stuk er wordt opgevoerd in dat jaar. 

Meedoen 

Lijkt het je leuk om deze groep een keer te ervaren? We hebben een speciale pagina op de website met informatie over wie we zijn en wat we doen. Daarnaast is er ook een contactformulier, waarop je je gelijk kan aanmelden!

Maak jouw eigen website met JouwWeb