Ellis Van de Bunt

Mijn naam is Ellis van de Bunt (33). Afgelopen jaar speelde ik mijn vierde stuk bij DOB. Dit was zeker niet mijn eerste podiumervaring. Tijdens het afscheid van mijn basisschool speelden we natuurlijk een afscheidsmusical, Ik had de hoofdrol en vond het zo bijzonder! Vooral de gezelligheid en de commitment van de gehele groep maken mij blij als ik aan deze periode terugdenk.

Mijn middelbare school was erg actief met musicals. Zo speelde ik in drie stukken mee en omdat ik zoveel plezier ervaarde aan deze activiteiten begon ik creatieve therapie drama te studeren waar ik veel geleerd heb.

Shotjes tegen de zenuwen 

Voor ieder optreden ben ik altijd zo zenuwachtig, mijn hart begint sneller te kloppen en krijg klamme handen.  Ik maak mij dan druk over of het publiek een 'dood' publiek gaat zijn, dat mijn handen wellicht gaan trillen, ik mijn tekst vergeet of een enorme blunder ga maken. Gelukkig heb ik fijne tegenspelers die voor elke voorstelling uit traditie shotjes nemen. Toch is het meer de traditie dan dat het echt werkt, afgelopen jaar maakte ik mij namelijk ook  nog druk dat ik het binnenhield, haha!

 

Dansen is uit mijn comfort zone

Het zelfgeschreven stuk: ''Zwijgrecht' is een speciaal moment voor mij. Naast dat ik ontzettend trots ben op mijn vrienden die dit schreven voor DOB is de toon voor mij anders neergezet. Het stuk begon met een auditieronde. Op verschillende onderdelen werden wij getest. Nu we elkaar hebben zien shinen weten we ook wat we uit wie kunnen halen en worden er geen rollen onderverdeeld aan spelers die zich er niet comfortabel bij zouden voelen. Dansen is iets wat dit jaar veel voorkomt, en eerlijkgezegd is dat behoorlijk uit mijn comfortzone. Gelukkig hebben we fijne dansdocenten en een strenge maar rechtvaardige regisseuse die alles strak afwerkt. 

Als ik terugkijk naar mijn jaren bij DOB kijk ik met plezier terug. Er zijn zo ontelbaar veel gezellige avonden op en buiten DOB geweest, zoveel leuke dingen meegemaakt zoals bijvoorbeeld een staande ovatie voor mijn soundcheck, een te gek eind feest, avondjes uit maar was DOB er ook wanneer iemand behoefte had aan een knuffel, gesprek of even niets. Mij zie je in ieder geval niet zomaar vertrekken!