Jantine Rakhorst

Ik ben Jantine Rakhorst (22) en vanaf 2019 lid van de theatergroep. Na mijn leuke en eerste podiumervaring bij de afscheidsmusical van mijn basisschool heb ik een ‘theaterkriebel’ gekregen. Ik had een dubbelrol, omdat mijn klas zo klein was, maar dat maakte de uitdaging des te meer aanwezig omdat je voor twee karakters een persoonlijkheid moest bedenken. Hier heb ik lang niets meer mee gedaan, terwijl het wel een passie was waar ik mijn gevoel in kwijt kon. 

 

Liters angstplas 

Toen mijn zus zich eerder aansloot bij DOB en dat bij mij ook weer iets aanwakkerde besloot ik me aan te melden voor de club. Dan komt bij de voorstelling het moment dat je je podiumvrees moet gaan overwinnen, want daar heb ik nog al last van. Een tip die ik mezelf dan vaak wel kan geven is dat ik van te voren heel erg vaak naar het toilet ga, zodat ik me dáárop kan focussen in plaats van of het mis kan gaan op het podium, want naar het toilet gaan, kan bijna niet fout gaan. 

 

Ontwikkeling van zwaktes 

Mijn podiumangst staat me gelukkig niet tegen en daarom ben ik zeker nog niet van plan te stoppen bij de theatergroep. Dit geeft mij ook tijd om verder te ontwikkelen op het podium. Ik zou namelijk wat zekerder op het podium willen staan. Gelukkig is er bij DOB veel ruimte om die ontwikkeling te ondergaan, wordt er op je gelet en krijg je verschillende tips en tricks om daar mee om te leren gaan en je eigen spel, dans en zang op te krikken.

 

Warm bad 

Ben je onzeker, of bang om voor grote groepen te moeten staan, maar heb je toch een passie voor het theater? Ga er dan toch voor, ook al ben je onzeker. Iedereen kan het met hulp en bij DOB val je in een warm bad. Ook zijn er mogelijkheden om niet gelijk in je eerste jaar al op het podium te staan als acteur, maar juist vooral met het backstagewerk te helpen, omdat dat hard nodig is

Maak jouw eigen website met JouwWeb