Joyce Reijnen

Hoi ik ben Joyce, 25 jaar.
Dit is het eerste jaar dat ik meedoe met theatergroep DOB, spannend maar leuk!
Nadat ik de voorstelling van afgelopen jaar had gezien “wat zeg je”, was ik eigenlijk heel nieuwsgierig geworden. Ellis die al enige jaren lid is, had al heel wat positieve ervaringen met me gedeeld en daardoor heb ik me besloten me aan te melden.

Ik heb nog geen toneelervaring maar wel wat podiumervaring.
Vanaf mijn 4e tot mijn 18e heb ik gezongen bij een kerkkoor.
Dit seizoen wordt er ook best veel gezongen in het stuk, dus wie weet kan ik mijn zangervaring hierbij goed gebruiken!

Faalangst overwinnen
Het toneelspelen zelf wordt wel een uitdaging voor me. Ik merk bijvoorbeeld dat ik soms moet leren omgaan met mijn faalangsten.  Door mee te doen aan DOB hoop ik nieuwe dingen aan te gaan en die te overwinnen. Daarnaast is de rol die ik heb erg uit mijn comfortzone, omdat het totaal niet op mijn eigen karakter lijkt. Des te gaver als het me lukt die dus goed neer te zetten!

Maandagavonden een gezellige boel en naborrelen

Gelukkig krijgen we genoeg tools om in onze rol te komen. Een toneelavond begint altijd met een warming-up en regelmatig zijn er oefeningen om dichterbij je rol te komen. Vervolgens oefenen we de scènes volgens het rooster.  Halverwege hebben we pauze en neemt iemand altijd wat lekkers mee. Na de pauze hebben we vaak een doorloop van de scènes en sluiten we gezamenlijk af met een “Hooligan”! En vaak sluiten we de toneelavond af met een gezellige borrel.

Uit Hasselt heen en weer gereden

DOB is naast het toneelspelen een leuk samenzijn en een plek waar ik nieuwe mensen heb morgen leren kennen. Ik zou geen toneelavond willen missen. Ik ben zelfs een keer, toen ik een lang weekend weg was, uit Hasselt heen en weer gereden om geen toneelavond te skippen!

Ik hoop dat we met z’n allen een mooi stuk kunnen neerzetten en tegen het komende publiek wil ik nog zeggen: Kom en laat je verrassen!