Geertje Wibbelink

Ik ben Geertje Wibbelink, 35 jaren jong en speel sinds 2023 mee met DOB.
Al zo lang op zoek naar een leuke plek en dit echt gevonden bij DOB. Een zeer wisselende groep van mensen waarmee ik een hoop lol heb.

Al van kleinsaf aan ben ik bezig met zingen, toneel, theater en musical. Het verdiepen in een rol, iemand anders zijn/spelen en de combinatie van spel en zang vind ik fantastisch. Als kind deed ik dat in de veiligheid en verborgenheid van mijn slaapkamer en verzon allerlei verhalen in mijn hoofd. Qua zingen deed ik dat in een kinderkoor en later ook in de kerk, zowel koor als solo. Maar waar ik door de jaren heen wel mijn momenten pakte op een 'podium'. Tijdens een rollenspel op school of werk, op de camping, tijdens mijn werk met kinderen waar ik ze meenam in mijn fantasiewereld of tijdens sport/werk vakanties.
Later nog meer door middel van improvisatietheater wat ook enorm leuk is en je echt wel uit je comfortzone haalt.
Tijdens een jubileum van mijn eerdere woonplek Zeist heb ik mee gedaan met een muziektheater stuk. Wat was dat fantastisch om met zo'n 50 onbekende andere Zeistenaren in 1.5 jaar tijd een prachtig stuk neer te zetten. Dat geeft vriendschappen voor het leven.

En nu dan DOB. Ook daar begin je met een onbekende groep die al vrij snel vrienden van je worden. Want theater vraagt om kwetsbaarheid, om doen en durven. Fouten durven maken en dus door oefening beter worden. Als je er voor open staat kun je er zoveel leren en plezier van hebben.

Het is tegelijkertijd enorm spannend. Vooral om zo weer op het podium te staan, in de schijnwerpers. Ik ben in principe iemand die daar niet van houd. Maar in een rol is het anders maar evengoed spannend. Het is mijn uitdaging om mijzelf zo goed mogelijk in te leven in de rol die ik heb gekregen. Eentje die best ver van me af staat. Maar dat maakt het des te leuker en uitdagender.

Ik hoop jou/u te mogen raken met mijn spel. Of het nou met een lach, traan of kippenvel is. Als dat lukt dan is het voor mij geslaagd!

Enne, aan shotjes doe ik niet maar die twee glazen wijn van te voren gieten we er maar wel in en hopelijk houd dat de zenuwen een beetje in bedwang!